Medijska strategija početkom jula

Izvor: RTS, 05.Jun.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijska strategija početkom jula

Strategija o medijima mogla bi da se nađe pred Vladom Srbije krajem juna ili početkom jula, izjavila državna sekretarka u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Dragana Milićević Milutinović.

Državna sekretarka u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Dragana Milićević Milutinović izjavila je da bi konačni tekst Medijske strategije pred Vladom Srbije mogao da se nađe već krajem juna ili početkom jula.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Radna grupa za izradu Nacrta medijske strategije počela je da radi pre 40 dana i sav posao je završen u roku. Sada je na nama da obavimo javnu raspravu na predlog koji su donela udruženja i medijske asocijacije", podsetila je Dragana Milićević Milutinović.

Posle toga, kako je rekla, Ministarstvo će izaći sa konačnim tekstom i predati ga Vladi Srbije.

"Mi očekujemo da sve to bude gotovo do kraja juna ili početka jula", rekla je Milićević Milutinović.

Upitana koliko će Medijska strategija kvalitetno promeniti medijsku scenu u Srbiji ali i uslove u kojima rade mediji i ljudi u njima, ona je odgovorila da je "strategija osnovni temelj svega".

"Radimo je sa ciljem da donese dobro svim medijima, ali i svim građanima u smislu informisanja. Zakon bi trebalo da poboljša kompletnu medijsku scenu Srbije", zaključila je Dragana Milićević Milutinović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako će izgledati Medijska strategija Srbije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2011

NOVI SAD -.."Medijska strategija čiji je nacrt predat resornom ministarstvu 1. juna, podrazumeva nove izmene Zakona o javnom informisanju, koje se odnose na jasnije definisanje budžetskog finansiranja svih medija, kao i na pitanje vlasništva, a koje će doneti i efikasnije mehanizme zaštite izražavanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KRAGUJEVAC KRITIKUJE NACRT MEDIJSKE STRATEGIJE

Izvor: Kurir, 06.Jun.2011, 13:42

KRAGUJEVAC - Skupština grada Kragujevca kritkovala je danas Nacrt strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji, jer se u tom predlogu ne pominju regionalni javni servisi...Kako se u saopštenju navodi, nacrt koji je ministarstvu kulture i informisanja dostavila sedmočlana radna grupa predstavlja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.