Mediji tresu Zoraninu fotelju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji tresu Zoraninu fotelju

Srbija je, kako se uveliko najavljuje, pred rekonstrukcijom Vlade, a moguće prekrajanje vlasti, javnost ponovo tumači kao pokriće za krupna pozadinska dešavanja koja treba da prođu mimo očiju građana.

Što se samih promena sastava Vlade tiče, govorka se da će se ministar privrede Goran Knežević sam povući zbog bolesti, kao i da će isti korak načiniti prvi čovek finansija Dušan Vujović. Navodno bi u Vladu, umesto njih, mogli da uđu gradonačelnik Siniša Mali i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << menadžer Goran Vesić, a ministarstva bi im bila nagrada za nedavno osvojenu beogradsku vlast.

Tabloidi bliski vlasti tvrde da će biti smenjena dva ministra, ali opstanku ne moraju da brinu "ruski ljudi", zamenik premijera Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Sigurni za ostanak su, prema informacijama "Vesti" najbliži saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar policije Nebojša Stefanović, ali i ministar trgovine Rasim Ljajić, a na nišanu je opet prva potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ona i Vujović slove kao "prozapadni kadar", pa bi njihov odlazak iz Nemanjine 11 mogao biti vesnik okretanja Beograda ka Rusiji.

Pred smenom neki vide ministarku za EU integracije Jadranku Joksimović zbog navodne svađe sa premijerkom, dok drugi smatraju da bi prebacivanje 143 miliona državnih para "fantomskoj firmi" moglo skupo da košta ministra sporta Vanju Udovičića. Njegova i sudbina ostalih ministara je u rukama Vučića jer, kako reče premijerka Brnabić, tu najvažniju odluku ko poimence "leti" iz Vlade neće doneti sama, već će sačekati da se iz Brisela vrati predsednik i prelomi.

Ako je suditi prema dosadašnjim rekonstrukcijama, moglo bi opet da bude prema onoj narodnoj: Tresla se gora, rodio se miš.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.