Mediji podsetili na crnu 2007.

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 14:18

Mediji podsetili na "crnu 2007."

Jedna od najcrnjih godina u istoriji Srbije svakako je 2007. godina, kada se, između ostalog, dogodio i nezapamćeni masakr u Jabukovcu, piše Alo.

Ovaj list je gotovo hronološki istakao tragedije koje su obeležile tu godinu, a mi prenosimo u celosti:

"U februaru je sedam radnika RTB „Bor“ povređeno u rudniku. Posle potrage otkriveno telo Miloja Pavlovića.

Uhapšeno desetoro profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu zbog sumnje da su uzimali mito, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u februaru.

U martu ispred stana novinara Dejana Anastasijević eksplodirala je bomba.

U maju, Mališa Jevtović (33) osuđen je na 40 godina zatvora zbog zverskog ubistva Katarine Janković (3). Majka male Kaje, Ana Filipović (28) kažnjena je na 37 godina za saučesništvo.

Dragan Nikolić Čombe (44) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva Tamare Ivanović (13) u Batajnici i obljube N. S. (12) u Opovu, istog meseca.

U pećini kod manastira Ravanica stradala su četiri studenta Rudarsko-geološkog fakulteta i asistent, takođe u maju.

Trogodišnja Anja Grahovac, kojoj je operisana katarkta 21. maja, preminula je u bolnici, u junu.

Dečak Petar Radivojević (7) iz Čačka udavio se u odvodnoj cevi bazena u Ovčar Banji, u julu.

Nikola Radosavljević u Jabukovcu kod Negotina, posle svađe sa suprugom, uzeo je lovačku pušku i nasumice pucajući ubio devetoro komšija, a dvoje ranio, krajem jula.

Branko Jovanović (23) poginuo je kada je pao u kavez medveda u Zoo-vrtu, u avgustu.

Danijel Jakupek (27) iz Novih Banovaca u svojoj kući iskasapio je petogodišnjeg Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26). Njihova tela isekao je u kupatilu, a zatim bacio u Dunav, takođe u avgustu.

Navijači Crvene zvezde na „Marakani“ bakljama palili žandarma Nebojšu Trajkovića. Uhapšeni su Miloš Zimonja (21), redar Slaviša Drakula (37) i Uroš Mišić. Zbog sumnje da nisu sprečili nerede uhapšeni su i funkcioneri Crvene zvezde.

Podmetnut požar u novosadskom hotelu „Putnik“, tri gosta poginula.

Poginuli Stevan Zečević Zeka, Zorica Lazić i Elmir Kuduzović, učesnici serijala Velikog brata", piše Alo.

Ovaj list zatim piše da Dragan Đilas, "ni pored svih ovih tragedija, ubistava, masakr, na kraju pogibije učesnika njegovog rijalitija, nije nudio ostavku, niti pozivao na proteste protiv nasilja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.