Mediji: Zovu na proteste i žele haos, a dok su bili na vlasti masakri ih nisu zanimali

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 07:48

Mediji: Zovu na proteste i žele haos, a dok su bili na vlasti masakri ih nisu zanimali

Lideri opozicionih stranaka danas će zloupotrebiti velike tragedije koje su zadesile Srbiju protestom ispred skupštine i postavljanjem ultimatuma, pišu mediji.

Funkcioneri SSP, Narodne stranke, Zeleno-levog kluba, koalicije 'Moramo-Zajedno', DS i Dveri organizuju danas 'protestni skup' u 18 časova ispred Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića.

Kako se navodi, iako je najavljeno mirno okupljanje, opozicioni lideri prete da će "preduzeti adekvatne mere" ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im se ne ispune zahtevi koje su postavili pred predsednika Vučića i vlast, a koji uopšte nemaju veze sa masovnom pucnjavom u OŠ 'Vladislav Ribnikar', u kojoj je Kosta K. (13) ubio osmoro đaka i čuvara, i krvavim pirom Uroša Blažića (21) koji je ubio osmoro ljudi.

Alo je juče podsetio da isti ljudi koji danas pozivaju na proteste nisu to činili 2013. godine, kada se dogodilo masovno ubistvo u Velikoj Ivanči, da tada nije bilo nikakvih protesta protiv nasilja niti je neko podneo ostavku.

Ovaj portal i podseća na slučaj iz Jakubovca iz 2007. godine kada je u julu meštanin Nikola Radosavljević, naoružan lovačkom puškom, ubio devet osoba, a teško ranio dve. On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da se ubije. Međutim, komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe - Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba - supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70).

Opozicioni lideri izneli su zahtev, po pisanjima medija, u kojima traže oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS). Među zahtevima su i smene ministra policije Bratislava Gašića, ministra prosvete Branka Ružića i šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

Mediji ističu i poruku opozicionih lidera da će preduzeti "adekvatne mere", ne navodeći koje, ukoliko im se zahtevi ne ispune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.