Mediji: Zatvaranje Al Džazire u Izraelu neće biti lako

Izvor: B92, 06.Avg.2017, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Zatvaranje Al Džazire u Izraelu neće biti lako

Jerusalim -- Izraelski ministar komunikacija Ajub Kara najavio je na konferenciji za novinare niz koraka u cilju zatvaranja katarske televizije Al Džazira u Izraelu.

Premijer Benjamin Netanijahu pohvalio ga je na svom Tviter nalogu.

Netanijahu je napisao da je njegov ministar "preduzeo nekoliko praktičnih koraka da blokira huškanje Al Džazire u Izraelu".

Činjenica je, međutim, da ni jedan od koraka koje je Kara pomenuo nemaju praktične posledice i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će u praksi katarska TV stanica Al Džazira nastaviti da emituje vesti iz Izraela kao i do sada, navode izraelski mediji.

Kara je održao konferenciju za novinare o tome i pozvao vladinu kancelariju za štampu da poništi akreditive za zaposlene u Al Džaziri u Izraelu, međutim, za to će biti potrebni dodatni dokumenti.

Direktor kancelarije za štampu Nican Hen rekao je da se, shodno procedurama, takve akreditacije poništavaju jedino posle konsultovanja sa bezbednosnim agencijama, ako postoji uverenje da se radi o opasnosti za nacionalnu bezbednost.

Kara takođe pokušava da izdejstvuje da kablovske i satelitske kompanije blokiraju emitovanje vesti Al Džazire, zbog čega ih je direktno kontaktirao. One su izrazile spremnost da to učine, ali to nisu javno saopštile. Većina gledalaca Al Džazire u takozvanom arapskom sektoru u Izraelu gleda emisije preko satelitskih kanala, koje izraelske vlasti ne mogu da kontrolišu.

Dodatni Karin korak je i apel ministru javne bezbednosti da iskoristi svoj autoritet da zatvori kancelarije Al Džazire, pošto je time trebalo da se bavi policija koja je izbegla odgovornost i prebacila je na Ministarstvo za javnu bezbednost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Zatvaranje "Al Džazire" u Izraelu neće biti lako

Izvor: Blic, 07.Avg.2017, 01:00

Izraelski ministar komunikacija Ajub Kara najavio je danas na konferenciji za novinare niz koraka u cilju zatvaranja katarske televizije "Al Džazira" u Izraelu, a premijer Benjamin Netanjahu pohvalio ga je na svom Tviter nalogu...Why is Israel moving to ban Al Jazeera? https://t.co/B21p0spHrf via @AJInsideStory...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.