Mediji: Ubijen ruski komandant

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 22:03

Mediji: Ubijen ruski komandant

Zamenik načelnika gradskog odeljenja za mobilizacioni rad Stanislav Ržicki, ubijen je.

To je za RIA novosti potvrdila pres-služba administracije Krasnodara.

Zamenik šefa odeljenja za mobilizacioni rad Stanislav Ržicki je preminuo. Organi za sprovođenje zakona proveravaju činjenicu njegove smrti, rečeno je ruskoj agenciji iz kabineta gradonačelnika.

Ranije je telegramski kanal SHOT izvestio o ubistvu jednog od rukovodilaca mobilizacionog odeljenja regionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestonice Stanislava Ržickog, koji je ranije bio komandant podmornice Krasnodar.

Ržicki je prema pisanju loklanih medija ranije komandovao podmornicama "Кrasnodar" i "Alrosa". Vlasti u Kijevu optužile su ga za lansiranje raketa "Kalibr" na teritoriji Ukrajine. Prema navodima ukrajinskih zvaničnika Vinica je napadnuta projektilima koji su ispaljeni sa "Krasnodara" 14. jula 2022. godine.

On je ranije uvršten u onlajn bazu podataka "Mirotvorac", crnu listu na kojoj se objavljuju imena i adrese osoba koje Ukrajina smatra neprijateljima.

Podaci Ržickog uneti su u bazu podataka ukrajinskog sajta "Mirotvorac", a njegova fotografija sada ima status "likvidirana", javljaju RIA Novosti.

Sajt je poznat po, kako navode RIA Novosti, skandaloznim publikacijama u kojima objavljuje podatke novinara, pripadnika milicije samoproglašenih republika DNR i LNR i drugih građana, nazivajući ih "izdajnicima otadžbine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubijen Putinov komandant podmornice: Izrešetali ga sa 4 hica

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Jul.2023, 11:31

Ržitski je bio bivši zapovednik podmornice Krasnodar, a upravo je on bio naredio ispaljivanje raketa Kalibr na Ukrajinu .. Foto: Pixabay.com/Ilustracija. .. Stanislav Ržitski, zamenik šefa odeljenja za mobilizaciju u ruskom Krasnodaru, ubijen je iz vatrenog oružja, javljaju...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.