Registrovan prvi slučaj malih boginja u Srbiji

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 12:05

Registrovan prvi slučaj malih boginja u Srbiji

U Srbiji je registrovan prvi slučaj malih boginja od početka godine i to u Beogradu, što je prvi slučaj posle skoro 10 meseci.

Prema podacima Instituta "Batut", od početka godine do 4. februara veliki kašalj je potvrđen kod 297 osoba, a preminule su dve osobe.

Dr Ivana Begović Lazarević, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, izjavila je da im je koleginica sa Infektivne klinike juče prijavila sumnju na male boginje.

"Reč je o detetu od 14 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je nevakcinisano MMR vakcinom. To su samo slučajevi koji su prijavljeni. Realna brojka je sigurno veća", navela je Begović Lazarevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRVI SLUČAJ MALIH BOGINJA REGISTROVAN U SRBIJI! Obolelo nevakcinisano dete! Ono na šta su naši lekari sa zebnjom upozoravali, upravo se desilo

Izvor: Blic, 07.Feb.2024

U Srbiji je registrovan prvi slučaj malih boginja od početka godine i to u Beogradu, što je prvi slučaj posle skoro 10 meseci, potvrdila je epidemiološkinja Ivana Begović Lazarević, iz beogradskog Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.