Mediji: Srbija donela kontrameru na odluku Crne Gore - zabrana za Montenegro erlajns

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 20:06

Mediji: Srbija donela kontrameru na odluku Crne Gore - zabrana za "Montenegro erlajns"

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru zabrane sletanje "Montenegro erlajnsa" na aerodrom “Nikola Tesla”, pišu mediji.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

"Nasuprot tome, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji", navodi se obrazloženju.

Prema saznanjima medija, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion "Montenegro erlajnsa" sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.