Mediji: Satelitski snimci pokazuju štetu u iranskoj bazi nakon napada Izraela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 09:45

Mediji: Satelitski snimci pokazuju štetu u iranskoj bazi nakon napada Izraela

Iranski opozicioni medij ''Iran International'' objavio je fotografije iranske vojne baze u Isfahanu pre i posle napada izvedenog u petak na tu bazu, a satelitski snimci ukazuju da je pogođen centralni deo sistema PVO, prenosi Tajms ov Izrael.

Dva iranska zvaničnika izjavila su da je u napadu pogođen sistem PVO ruske proizvodnje i istakla da Iran nije otkrio upade dronova, raketa ili aviona u vazdušni prostor zemlje.

BBC Verify analizirao je dve fotografije koje takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazuju da je oštećen deo sistema protivvazdušne odbrane na aerodromu u Isfahanu.

Satelitska slika napravljena nakon napada pokazala je oštećenje i krhotine oko jedne komponente, verovatno radara, kome je pozicija malo pomerena, tvrdi BBC.

Međunarodna agencija UN za atomsku energiju saopštila je da "nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama", ali za sada nema dostupnih snimaka iz nuklearnih postrojenja u Isfahanu.

U petak je izveden napad na vojni aerodrom u blizini grada Isfahana u centralnom Iranu, a iranski mediji javili su da su iznad Isfahana oborena tri drona.

Neimenovani američki zvaničnici rekli su američkim medijima da je Izrael izveo napad u Iranu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.