Mediji: Ponovo spremaju nemire u Novom Sadu

Izvor: B92, 27.Jul.2022, 15:39

Mediji: Ponovo spremaju nemire u Novom Sadu

Grupa građana priprema u četvrtak nemire u Novom Sadu, piše portal “24sedam”.

Naime, kako tvrdi taj portal, grupa predvođena nekadašnjim gradonačelnikom Novog Sada Borislavom Novakovićem namerava da sutra pokuša da provocira policiju i građane kako bi izazvali nemire.

“24 sedam” piše u svom tekstu da će, pored Novakovića, organizatori tog protesta navodno biti i Radivoje Jovović, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović, Biljana Stojković, Brajan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brković, Mladen Cvijetić i drugi.

Portal “24 sedam” navodi da grupa građana planira da, kao što je bio slučaj 21. jula, “izazove nerede, napadne policiju i ruši Novi Sad”, stoji u tekstu.

Isti medij tvrdi da će se na protestu pojaviti i Brajan Brković, unuk Jevrema Brkovića, a portal “24 sedam” piše da je javnosti poznat po tome da je navodno "uništavao srpske zastave po Novom Sadu". U tekstu se dodaje da je Brković na protestu u četvrtak sa još jednim aktivistom Demokratske stranke navodno napao pripadnike policije.

Portal "24 sedam" piše i da je Novaković uhapšen septembra 2013. godine zbog navodnih mahinacija sa građevinskim zemljištem na kojem je izgrađen hotel "Holidej in" u Novom Sadu. Optužen je da je oštetio budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra, a portal “24 sedam” piše da je dva meseca proveo u pritvoru, te da je ponovo uhapšen u novembru 2014. godine.

Tada je optužen da je kao direktor Zavoda za izgradnju grada zloupotrebio službeni položaj i navodno omogućio vlasniku jedne firme da pribavi četiri miliona evra, čime je, kako piše ovaj portal, navodno oštetio budžet Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.