Mediji: Napadnuta grupa Repetitor u Banjaluci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Napadnuta grupa "Repetitor" u Banjaluci

BANJALUKA -

Grupa skinhedsa napala je u petak u Banjaluci beogradski bend "Repetitor" nakon nastupa u klubu DFK, u okviru "DukaFesta", međunarodnog festivala studentskog filma, objavljeno je na Fejzbuku te grupe.

Sve je počelo tako što je muzičarima, kako se navodi, "idiot obučen u crno" zabranio da iznesu piće na binu, a kada je nastup završen pojavili su se "ćelavci koji salutraju Hitleru, a misle da su patriote".

"Njima se nije svidela naša reakcija na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << salutiranje, pa su nas čekali da izađemo posle koncerta, ispred ulaza. Tu je opet crni idiot iz DFK pokazao veličinu, teravši nas iz kluba što pre. On i obezbeđenje su nas ispratili na glavni ulaz, gde su nas predali ćelavcima", navodi ta grupa.

"Ovi su nas fino dočekali, na nemi očigled svedoka, ohrabreni što su u većini, jer je u našem sastavu, pored nas troje, bilo samo nekoliko žena. Iskoristili su tih par sekundi dok ih je bilo više da zadaju par udaraca, i povukli se, po običaju, kad su se snage izjednačile", navodi se u saopštenju koje prenose banjalučke “Nezavisne novine”.

Saopštenjem se, kako se navodi, oglasio i klub DFK, koji se izvinio grupi "Repetitor" zbog neugodnosti koje su imali u Banjaluci, istakavši da se u tom klubu ništa slično nije dogodilo u poslednje tri godine.

Oni ukazuju na politiku kluba, koja podrazumeva zabranu unošenje narkotika u taj prostor i da je kontrola vršena isključivo u tom cilju.

Kada je u pitanju obezbeđivanje pojedinaca van kluba, "naše obezbeđenje nema ovlaštenja da se upliće u konflikte koji se dešavaju van prostora kluba", što je, kako navode, i zakonski zabranjeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.