Mediji: Lutovac prvi predsednik koji pokušava da sprovede puč u stranci na čijem je čelu

Izvor: B92, 20.Jun.2020, 10:23

Mediji: Lutovac "prvi predsednik koji pokušava da sprovede puč u stranci na čijem je čelu"

Sukob između Zorana Lutovca i pojedinih funkcionera DS oko spiska članova Glavnog odbora mogao bi da rezultira još jednim otkazivanjem sednice ovog tela.

Sednica je planirana za sutra.

Kako tvrde Novosti i njihovi ivori, nije isključeno da Lutovac, koji je već dva puta pomerao datume održavanja sednice GO, to učini još jednom, zato što je, kako objašnjavaju, "svestan da je izgubio većinu i da bi mogao biti smenjen".

Lutovac je u sredu uveče došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u centralu DS tražeći od prisutnih zaposlenih da mu daju šifre za kompjutere, a kako bi, po nekim tvrdnjama, izmenio spisak članova GO, tvrdeći da onaj koji je spremljen za sutrašnju sednicu nije validan.

Zaposleni su odbili da napuste prostorije i kažu šifre za stranačke računare, a u DS su ubrzo stigli i brojni funkcioneri i članovi iznenađeni ovim pokušajem šefa stranke. Kako su nam rekli, to je bio jedinstveni pokušaj u istoriji politike da "predsednik pokušava da sprovede puč u stranci na čijem je čelu".

Sednica GO zakazana je za sutra u podne u Madlenijanumu u Zemunu, a struja koja je već mesecima nezadovoljna dešavanjima u stranci tražiće da se raspravlja o poverenju Lutovcu i da se izborna skupština stranke zakaže za septembar.

Takođe, članovima GO predat je i predlog za razrešenje predsednika Izvršnog odbora Dušana Kostadinovića, njegovog zamenika Vojislava Vasića i sekretara ovog tela Darka Simića. IO je, tvrde naši izvori, u više navrata prekršio stranački Statut i pravilnike, raspuštajući odbore i suspendujući članove Statutarne komisije. Ovo telo je pored već 70 raspuštenih odbora DS, prošlog ponedeljka "razvlastio" još dvadesetak stranačkih filijala, a sve sa ciljem da Lutovcu obezbedi većinu na GO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.