Mediji: Izrael obavestio Egipat da pristaje na prekid vatre

Izvor: Beta, 20.Maj.2021, 18:52

Mediji: Izrael obavestio Egipat da pristaje na prekid vatre

Vlada Izraela je obavestila egipatske posrednike u indirektnim pregovorima o prekidu vatre sa palestinskim Hamasom da namerava da okonča svoju vojnu operaciju, javila je danas katarska Al Džazira, pozivajući se na neimenovane izvore.U izveštaju se ne pominje kada bi prekid vatre stupio na snagu, prenose izraelski mediji.Husam Bardan, član političkog biroa Hamasa izjavio je da nije postignut dogovor s Izraelom o prekidu vatre i da će ta organizacija, ako su tačni izveštaji da se Izrael priprema da proglasi jednostrano primirje, proceniti situaciju i odlučiti šta da preuzme.Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je medjutim izjavio da je vojska spremna da proširi kampanju protiv palestinskih ekstremista u pojasu Gaze uprkos nastavku medjunarodnih napora da se postigne prekid vatre, preneo je Asošiejted pres.On je obilazeći artiljerijske baterije kraj granice sa pojasom Gaze rekao da izraelske snage "vraćaju sat unazad i Hamas neće biti u stanju da se oporavi", te da deluju sa "punom odlučnošču" na "politički odgovoran način".Od početka sukoba, četvrtog rata izmedju Izraela i Hamasa koji vlada Gazom, 10. maja, ispaljeno je više od 4.000 raketa na Izrael iz pojasa Gaze od kojih su neke bile preciznije i pale dublje na izraelsku teritoriju nego ikada pre.Kasnije danas će se sastati uži sastav ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2021

JERUSALIM - Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da je vojska spremna da proširi svoju kampanju protiv palestinskih militanata u pojasu Gaze, uprkos tekućim međunarodnim naporima da se postigne prekid vatre.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.