Mediji: Hrvatskog ambasadora čeka razrešenje

Izvor: B92, 11.Jan.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Hrvatskog ambasadora čeka razrešenje

Zagreb -- Velika je verovatnoća da će hrvatski ambasador u BiH, Ivan Del Vekio, biti razrešen zbog prisustva u Banjaluci na dan obeležavanja Dana RS.

Kako danas piše zagrebački Večernji list, svečanosti u Banjaluci igronirsali su svi predstavici diplomatskog kora, osim ambsadora Rusije i Hrvatske, a na istom prijemu bio je i predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović, ministar finansija u Savetu ministar BiH, Vjekoslv Bevand I drugi predstavnici hrvatske zajednice u BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Napominje se i da vladajuća HDZ nijednom rečju nije osudila Čovićevo prisustvo, iako je on predsednik sestrinske stranke u BiH.

Ministar i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević izjavio je da je “HDZ BiH autonoman u odlučivanju te da vVlada i HDZ ni na koji način ne utiču na njihovu politiku”.

O postupku Čovića, kaže Lovro, treba da odluče Hrvati u BiH.

I šefica hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić izjavila je juče da hrvatska nikada nije prisustvovala svečanostima u Banjaluci na taj dan, a na zahtev premijer Andrej Plenkkovića, Del Vekio je pozvan na konsultacije u Zagreb.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.