Mediji: Hrvatska tužila MOL

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Hrvatska tužila MOL

Hrvatska je danas podnela tužbu protiv mađarske naftne kompanije MOL zbog njenog posla s hrvatskom firmom INA, objavili su večeras mediji u Zagrebu.

U tužbi podnetoj Međunarodnom sudu za arbitražu u Ženevi, Hrvatska traži poništavanje ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima firme MOL u firmi INA i glavnog ugovora o poslovanju s gasom - objavila je Hrvatska radio-televizija, pozivajući se na službene informacije iz Ministarstva privrede.

Tužbom se traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i naknada štete koja je nastala kao posledica tih ugovora i protivugovornih aktivnosti firme MOL.

Ugovore je 2009. potpisala Vlada premijera Ive Sanadera koji je krajem 2012. prvostepeno osuđen na zatvorsku kaznu zbog navodnog primanja pet miliona evra mita od direktora preduzeća MOL, Žolta Hernadija za prepuštanje mađarskoj naftnoj kompaniji upravljačkih prava u hrvatskoj firmi INA.

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo da je taj iznos dvostruko veći.

Mađarski MOL je vlasnik 49,1 odsto predzueća INA, dok hrvatska država ima 44,84 odsto.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska tužila MOL

Izvor: B92, 18.Jan.2014

Zagreb -- Hrvatska je arbitražnom sudu u Ženevi predala tužbu protiv mađarske naftne kompanije MOL, sa kojom se spori oko upravljačkih prava u Ini...Kako prenose Hina, hrvatska vlada traži da se proglase ništavnim izmene ugovora iz 2009. godine o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o gasnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.