Mediji: Gradjani i aktivisti blokirali put Valjevo-Lajkovac zbog istraživanja litijuma

Izvor: Beta, 28.Apr.2022, 13:25

Mediji: Gradjani i aktivisti blokirali put Valjevo-Lajkovac zbog istraživanja litijuma

Stanovnici sela Lukovac i ekološki aktivisti blokirali su danas oko podneva, put Valjevo-Lajkovac u znak protesta zbog aktivnosti kompanije Eurolitijum koja u tom delu Srbije vrši iskopavanja u potrazi za litijumom, preneli su mediji.Po navodima portala Nova.rs, medju učesnicima protesta je i jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta koji je najavio blokadu mosta Gazela u Beogradu ukoliko kompanija Eurolitijum "nastavi sa trovanjem zemlje na području Lukavca"."Na mestu gde su zaboli sonde, ljudi su ostali bez vode koja je zatrovana borom. Sud je zabranio i presudio da je Eurolitijumu na tom području zabranjeno da vrši istražne radnje, a onda su se setili da to isto rade na razmaku od manje od 500 metara, to isto rade i zabadaju sonde. U kojoj to zemlji je dozvoljeno da se ljudima truje voda", upitao je Jovanović.Mediji su preneli i da je u Lukavcu rasporedjeno više policijskih vozila a učesnici skupa, medju kojima su pored predstavnika Ekološkog ustanka i aktivisti udruženja Ne damo Jadar i Kreni-Promeni, najavili su da će blokada trajati oko sat vremena.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ćuta: Borba će sa ulica preći u Skupštinu, dovodiću ljude kojima se truje voda

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2022

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog usrtanka poručio je sa protesta meštana i aktivista na putu Lajkovac - Valjevo da će ekološka borba sa ulica preći u parlament, ali da će se nastaviti i na ulici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.