Mediji: Divljali u skupštini, hteli da linčuju, a sada pozivaju na proteste protiv nasilja

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 12:42

Mediji: Divljali u skupštini, hteli da linčuju, a sada pozivaju na proteste "protiv nasilja"

Mediji su, povodom protesta koje opozicija organizuje danas u Beoradu objavili podsećanje na nasilničko ponašanje.

Uprkos tragičnim događajima prethodnih dana koje su potresle Srbiju i region region, to nije zaustavilo deo političke opozicije Srbije da to iskoriste za svoje bezumne političke ciljeve, pa tako pozivaju na protest "Srbija protiv nasilja" ispred Narodne skupštine, piše Alo.

List podseća da je 2017. godine Boško Obradović gađao Aleksandra Martinović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišem u Narodnoj skupštini, a da je 2019. Srđan Nogo je doneo vešala na protestu aludirajući na smrt, i da to nije jedini njegov ispad. On je 2020. godine pucao iz paintball puške pucao na Skupštinu, piše Alo.

List podseća i na nasilje ispred skupštine, napad na policiju, demoliranje i paljenje Beograda u junu 2020. godine, kao i na rušenje ograde ispred predsedništva 2019. godine.

U popodnevnom delu sednice Skupšitne 07.11.2022. godine, posle izlaganja šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića, u sali je došlo do incidenta kada je poslanik Jeremićeve stranke Stefan Jovanović uputio sramnu uvredu narodnom poslaniku Milenku Jovanovu, piše Alo i navodi da je Jovanović prvo psovao sa svog poslaničkog mesta, a zatim ustao da se sa poslanicima vladajuće stranke obračuna fizički.

Ovaj list podseća i na scenu kada su Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Bora Novaković i Miroslav Aleksić došli do Predsedništva "u nameri da linčuju predsednika Vučića", i dodaje da se dogodilo ono što su najmanje očekivali i želeli.

Vučić je sišao sam pred njih, bez ikakvog obezbeđenja i pozvao ih da ispune ono što obećavaju, ako smeju - da ga linčuju, piše Alo i napominje da "ovakvi danas zovu na protest "protiv" nasilja, koji ništa osim nasilja nemaju da ponude".

Alo podseća i na slučaj kada se na profilu narodne poslanice i potpredsednice Narodne stranke Vuka Jeremića, Marine Lipovac Tanasković osvanule skandalozne objave. "Toliko su bile jezive da Ženska parlamentarna mreža nije mogla da ostane imuna na njih, pa ih je tada saopšenjem najstrože osudila", piše ovaj list i tvrdi da je na adresu Ženske parlamentarne mreže stiglo na desetine zahteva narodnih poslanica i građana i građanki da se Narodnoj stranci suspenduje učešće u radu Ženske parlamentarne mreže.

Mediji prenose da na proteste poziva i Slobodan Georgiev, koji je izjavio da bi neistomišljenike "trpao u koncentracione logore".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je osudio rijaliti programe. On je istakao da mu je i "Surajver" grozan. Alo piše da je to bio povod da novinarka Žaklina Tatalović otkrije "pravu strategiju opozicije".

"Šta sve nisu radili u Skupštini, od pljuvanja, pušenja cigareta, do konzumiranja alkohola. Izvesno, to je njihov plan kojeg se drže", piše ovaj list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.