Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijana Niš pomaže da NURDOR izgradi novo odeljenje bolnice

Posle priloga N1 televizije koji je emitovan u nedelju, gradska opština Medijana Niš odlučila je da sa 500.000 dinara pomogne Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) da prikupi preostala sredstva neophodna za završetak izgradnje novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

"Na Dečijoj klinici KC Niš, u okviru koje se gradi ovo odeljenje, leče se mališani iz cele jugoistočne Srbije, pa pozivam sve predsednike opština i gradonačelnike da iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << budžeta izdvoje onoliko para koliko mogu kako bi se ovaj posao od izuzetne važnosti što pre priveo kraju i kako bi naša teško obolela deca dobila prvo pravo onkološko odeljenje po evropskim standardima i po meri deteta", rekao je predsednik GO Medijana Milan Krstić obrazlažući odluku o donaciji sredstava.

Gradska opština Medijana Niš godinama sarađuje sa NURDOR-om i podržava njihove akcije. Pomagala je i rad roditeljske kuće kojoj je, pored ostalog, poklonila i jedan računar.

Podsetimo, NURDOR je od države tražio da ih oslobode plaćanja PDV-a za izgradnju novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Nedostaje još 20 miliona dinara, od čega polovina ide na porez državi.

Nova bolnica prva je u Srbiji koju gradi neko udruženje, a Niš je odabran jer su sadašnji kapaciteti četiri puta manji nego potrebe, a problem su i medicinski i higijenski standardi, koji su zbog pada imuniteta za decu obolelu od ovih bolesti velika opasnost.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.