Medicinsku pomoć iz Rusije dopremilo 11 aviona

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2020, 11:21

Medicinsku pomoć iz Rusije dopremilo 11 aviona

Jedanaesti avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je uputila Rusija sleteo je jutros u 6.30 časova na batajnički aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je juče pomoć dopremilo šest aviona, a da je tokom noći i jutra na batajnički aerodrom sletelo ostalih pet aviona.

U sastavu timova iz Rusije su general, 42 oficira, 42 podoficira i dva pripadnika ruskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zdravlja, koje predvodi načelnik ABHO Zapadnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije general-major Mihail Černišov.

Ruski stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, svaki tim imaće lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca, a ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke, navedeno je u saopštenju.

"U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske oprema, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih Srbiji u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja COVID-19", dodaje se u saopštenju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, su se po sletanju prvog aviona sastali vođom ruske delegacije.

Na sastanku su razmoreni i usaglašeni planovi angažovanja i podeljeni zadaci za angažovanje timova iz Rusije koji će narednih dana, zajedno sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i zdravstvenim radnicima, raditi na suzbijanju širenja koronavirusa u Srbiji.

"Ovo nam pokazuje da nismo sami, da je Ruska Federacija i ruski narod uvek tu za nas, kad god i koliko god bude bilo teško, da su uvek tu i da Srbija više nije i nikada neće biti sama", rekao je Vulin.

Prvi od 11 aviona sa medicinskom pomoći iz Rusije su juče dočekali predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar Vulin, načelnik Generalštaba VS Mojsilović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.