Medicinski krevet za nepokretnog dečaka

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinski krevet za nepokretnog dečaka

Četvoročlanoj porodici Vulić, prognanicima iz sela Rudince sa Kosmeta, koji su 1999. izgubili svoj dom, a sa sobom u Srbiju poneli samo bolest i nevolje, pomogli su brojni naši čitaoci. Njihov nepokretni sin Nebojša, koji je nedavno proslavio punoletstvo izlaskom iz bolnice, konačno se našao u svom skromnom domu u beogradskom naselju Vinča.

Ni tada njihovim nevoljama nije došao kraj, jer su majka Violeta i otac Radosav neprekidno pisali molbe nadležnim u Srbiji kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nabavili medicinski krevet, neophodan za bolesnika koji boluje od cerebralne paralize. Problem je rešen nakon samo jednog teksta u "Vestima", a na naš apel ponovo se javila plemenita Manda Milutinović iz Filingen-Šveningena i pokazala da je ovaj mladić u telu deteta zauvek osvojio njeno srce. To je i dokazala ova humana žena rodom iz Modriče u Srpskoj, koja sa suprugom Milašinom iz Prokuplja ima firmu u Nemačkoj, gde žive i rade više od četiri decenije. I pomažu zemljake u otadžbini.

Prvi paket sa filterima za aspirator i kateterima stigao je posredstvom naše centrale u Bad Filbelu i već smo ga uručili ocu Radosavu, koji nije mogao u Srbiji da nađe sva ova pomagala. A uoči Vaskrsa pred vrata porodice Vulić stići će i kamion u kojem se nalazi elektronski anatomski medicinski krevet sa antidekubitalnim dušekom, dar porodice Mandić iz Nemačke. Ove plemenite ljude nismo ni pitali koliko su platili miran san teškom invalidu, jer nekada ni nema cene sve ono šta urade naši čitaoci. Ali ćemo, zato, ovaj humani čin propratiti rečju i slikom, kako bi se ispred "Vesti" zahvalili i darodavcima i vozačima i svim našim zemljacima kojima hiljade kilometara nisu prepreka da pokažu svoje veliko srce.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.