Medicinski fenomen: Posle udarca u glavom u prozor Italijan postao Francuz

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinski fenomen: Posle udarca u glavom u prozor Italijan postao Francuz

Muškarac iz Italije pretrpeo je težu povredu glave prilikom otvaranja prozora u spavaćoj sobi, nakon što se probudio iz kome progovorio je na francuskom jeziku.

Kako prenosi britanski “Independent“ scena koja podseća na filmsku je rezultirala da Italijan postan Francuz. Pedesetogodišnjak nikad pre nije pokazivao interesovanje za francusku kulturu i običaje, ali sada se ponaša kao da je Francuz.

U nedavnoj studiji koju je objavio Univerzitet u Edinburgu, muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je poznat po inicijalima J.C. zabavljao sa Francuskinjom u ranim dvadesetim godinama, ali nikad pre nije pokazivao zainteresovanost za njihovu kulturu.

J.C. učio je francuski u školi, ali nije ga govorio decenijama.

Njegov francuski nije najbolji i često pravi greške u govoru, ali način izgovora i ponašanje podseća na glumce iz tih njihovih filmova“, piše u izveštaju magazina “Koteks“.

Prema ovom magazinu muškarac je spreman da govori na francuskom jeziku ako je neko spreman da ga sluša.

“On tvrdi da samo može na francuskom da govori i veruje da razmišlja na istom jeziku. Gleda njihove filmove, čita njihove magazine, kupuje njihovu hranu, ali i dalje piše na italijanskom“, piše u zaključku izveštaja.

J.C. pati od zabluda, problema sa spavanjem i neopravdanim napadima euforije. Kao rezultat napada euforije svako jutro se budi otvara prozor u spavaćoj sobi i viče “Bonjour“.

Magazin "Koteks" piše da je ovo neobičan medicinski fenomen sa kojim se susrelo 60 ljudi širom sveta nakon povrede glave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.