Izvor: B92, 14.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Medić nije naredio streljanje"

Beograd -- Svedok Srđan Manojlović izjavio je da prvooptuženi komandant Škorpiona nije naredio streljanje šestorice srebreničkih Muslimana

Svedok Srđan Manojlović rekao je danas, u nastavku suđenja pripadnicima Škorpiona, da po njegovim saznanjima prvooptuženi komandant te paravojne jedinice, Slobodan Medić nije izdao naređenje da se streljaju šestorica srebreničkih Muslimana kod Trnova, 1995. godine.

Manojlović je rekao da je kao Medićev pomoćnik vodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << borbene izveštaje jedinice i da nije primio, niti zapisao bilo kakvo naređenje svog pretpostavljenog o streljanju zarobljenika.

Naglasivši da niko iz jedinice nije ubijao zarobljenike, Manojlović je rekao da je na sudu da proceni zašto je bez naređenja Slobodana Medića izvršen ratni zločin u mestu Godinjske Bare kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995. godine, tokom građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

Pošto je deo borbenih izveštaja Škorpiona predao nadređenoj komandi Vukovarskog korpusa Vojske Republike Srpske Krajine, Manojlović je rekao da je važnije dokumente poneo kući, ali ih ne može naći, jer su ih verovatno njegovi ukućani greškom bacili.

Jedini od optuženih koji je priznao učešće u zločinu po naređenju Slobodana Medića, drugoptuženi Pero Petrašević (36) rekao je da svedok laže u korist komandanta Škorpiona.

Suđenje Škorpionima pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, nastavlja se sutra.

Juče je snimatelj zločina u Srebrenici, prijavio sudskom veću da su mu posle svedočenja protiv Škorpiona, upućene pretnje. Više o tome, možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.