Medeni mesec premijerno u Veneciji

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Medeni mesec" premijerno u Veneciji

Prvi film srpsko-albanske koprodukcije "Medeni mesec", reditelja Gorana Paskaljevića, imaće svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Veneciji. Domaća premijera 18. novembra.

Najnoviji film Gorana Paskaljevića, "Medeni mesec" biće premijerno prikazan na festivalu u Veneciji, koji se održava od 2. do 12. septembra.

Neposredno posle venecijanske premijere, Paskaljevićev film biće prikazan na Festivalu u Torontu, u najelitnijoj selekciji "Velikani filma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Medeni mesec" je prva srpsko-albanska filmska koprodukcija. Glavne uloge u filmu o balkanskom mentalitetu i naravima, poverene su Lazaru Ristovskom, Petru Božoviću i Bujaru Laku.

Savremena tragikomedija, za koju su scenario napisali Paskaljević i mladi albanski autor Genc Permeti, snimana je na prostoru Vojvodine, u Albaniji i u južnoj Italiji.

Paskaljević je ranije rekao da mu je to jedan od najizazovnijih projekata u karijeri, tokom koje je snimio 14 igranih filmova.

Glavna ženska uloga poverena je mladoj debitantkinji Jeleni Trkulji iz Vojvodine.

Priča prati sudbinu dva mlada zaljubljena para koji su odlučili da napuste svoje zemlje u potrazi za boljim životom u zapadnoj Evropi.

Problemi za albanski par nastaju kada stignu brodom u italijansku luku Bari, a za mlade iz Srbije pri dolasku na berlinski aerodrom.

Evropa ih ne dočekuje raširenih ruku kako su se nadali. I jedni i drugi bivaju zaustavljeni na granici, usled nesrećnog sticaja okolnosti, koji se ne tiče njih lično.

U autorskoj ekipi su italijanski kompozitor Mario Bruneli, direktor fotografije Milan Spasić, scenograf Željko Antović, kostimograf Lana Pavlović i montažer Petar Putniković.

Izvršni producenti su "Nova film" i "Beograd film", uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Srbije i partnera iz Albanije i Italije.

Domaća premijera "Medenog meseca" zakazana je za 18. novembar u Centru "Sava".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.