Medalje za mlade fizičare

Izvor: Studio B, 06.Mar.2013, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalje za mlade fizičare

Ekipa srpskih gimnazijalaca ostvarila je ogroman uspeh na Međunarodnom takmičenju u fizici, koje je održano u Bukureštu. Naši fizičari osvojili su jednu zlatnu medalju, dve srebrne i tri bronzane.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je oko 90 učenika iz petnaestak zemalja, a srpski fizičari su učestvovali u organizaciji Društva fizičara Srbije, uz finansijsku podršku Naftne industrije Srbije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Osvajaju medalje i čekaju stipendije

Izvor: Politika, 06.Mar.2013

Mladi fizičari i matematičari dobijaju priznanja na međunarodnim takmičenjima, ali i dalje je glavni problem za njihov napredak – novac ..Milan Krstajić je osvojio zlatnu medalju za fiziku na tek završenom međunarodnom takmičenju u Bukureštu, tako što je, u eksperimentalnom delu, otkrivao...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.