Izvor: S media, 13.Avg.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalje i za mlade srpske astronome

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, Luka Bojović osvojio je srebrnu medalju, Aleksandar Miladinović bronzanu medalju, a Predrag Obradović je dobio pohvalu na 6. Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike, koja je održana u Rio de Žaneiru.

Olimpijada u glavnom gradu Brazila počela je 2. avgusta, a završena danas. U takmičenju su učestvovali učenici iz 30 zemalja.

Kako je saopšteno iz >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Matematičke gimnazije, povratak mladih srpskih astronoma očekuje se u sredu, 15. avgusta.

Podsetimo, ove godine maturant Matematičke gimnazije Teodor fon Burg postao je najbolji mladi matematičar na svetu kada je na 53. međunarodnoj matematičkoj Olimpijadi u Argentini osvojio svoju četvrtu zlatnu medalju. Na istoj Olimpijadi naši matematičari osvojili su još tri medalje i sa nje doneli i dve pohvale.

Ove godine uspešni su bili i mladi srpski fizičari koji su na 43. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Estoniji osvojili pet medalja - jednu srebrnu i četiri bronzane.

(Tanug/B92)

Foto: Ilustracija, Guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.