Izvor: Blic, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Med za mršavljenje

Med za mršavljenje

NIŠ - U parku kod niškog Univerziteta na višednevoj izložbi meda, koja je okupila oko 40 pčelara, posetioci su mogli da kupe ovaj dragocen proizvod po sniženim cenama, da razgledaju, degustiraju do mile volje, ali i da nešto nauče: Ako je verovati pčelarima Mići i Divni Tarilović, med je najzdraviji prirodni prirodni preparat za gubljenje kilograma jer 'glukoza u prvoj fazi spavanja topi masti'.

- Grupa naučnika je u Engleskoj otkrila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tu novost pa su zato rafovi sa medom u ovoj zemlji brzo ostali prazni jer se pokazalo da med osim što je lek, utiče i na mršavljenje. Preporuka je da se uzme jedna kašika meda dva sata pre spavanja i kilogrami nestaju - kaže Trailović.

Drugi prodavci su pokušavali da na svoje štandove privuku kupce starim pričama o medu kao seksualnom stimulansu, posebno matičnom mleču.

- Mleč pomešana sa polenom i medom značajno utiče na polne žlezde koje su pokretač tih nagona. To je stara zaboravljena metoda koja je ostala kod naših starijih, a koji i danas tu smesu daju petlovima. Posle toga 'gorostasi' sa krestama preskaču plotove kao pomahnitali - kažu pčelari

M. Smiljković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.