Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti Centara za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora putuju u Niš

BANJALUKA - Maturanti Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora otputovali su na četvorodnevnu ekskurziju u Niš, gdje ujedno slave matursko veče.

Saša Tatić, direktor Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanje i govora, kazao je da je na maturalnu ekskurziju otišlo 11 maturanata koji su se školovali za zanimanja pekar i frizer. Maturanti su puni ushićenja zbog ove ekskurzije i maturske proslave.

"Na matursko putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << otišli su u subotu, u pratnji dva profesora. U pitanju je matura u kombinaciji s ekskurzijom, a učenici su smješteni u Specijalnu školu sa domom učenika 'Bubanj' u Nišu. To je naša srodna bratska ustanova, s kojom tijesno sarađujemo. U skopu ekskurzije za naše maturante biće organizovano matursko veče", rekao je Tatić.

Škola za slušno oštećenu djecu na mjestu na kojem se danas nalazi osnovana je 1979. godine, a u centar je prerasla 1986.

"Naše upisno područje je cijela Republika Srpska. Centar je otvoren i za svu ostalu djecu, otvoreni smo u skladu s potrebama ovog društva, a to su prije svega djeca koja treba da krenu dogodine u školu, odnosno predškolske grupe, i ona djeca koja se školuju u redovnim školama, ali imaju problema, kada je u pitanju savladavanje osnovnih vještina čitanja, pisanja, matematike. To su djeca kojoj pomažemo u savladavanju tih vještina, a dalje nastavljaju školovanje po redovnom planu i programu u redovnom školovanju", istakao je Tatić.

Inače, Centar je prije nekoliko dana bio jedan od učesnika 1. sajma zanimanja, a maturanti su predstavili pekarske specijalitete koje su sami pravili uoči manifestacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.