Matis u Skoplju: Moskva finansira propast referenduma

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis u Skoplju: Moskva finansira propast referenduma

Skoplje -- Američki ministar odbrane Džejms Matis stigao je danas u Skoplje u zvaničnu posetu.

Na aerodromu ga je dočekao premijer Zoran Zaev s ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom, prenosi agencija MIA.

Matis je ranije rekao da će posetiti Skoplje da izrazi podršku SAD za predstojeći referendum o imenu Makedonije, ali i zabrinutost zbog mogućeg mešanja Moskve u taj proces.

Šef Pentagona je u razgovoru s novinarima u avionu na putu za Skoplje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osudio ruske napore da koristi svoj novac i uticaj da ojača protivljenje predstojećem referendumu u Makedoniji koji bi mogao da otvori put zemlje da udje u NATO, prenosi agencija AP.

Matis je rekao novinarima da "nema sumnje" da je Moskva finansirala proruske grupe da ne bi uspeo referendum o promeni imena koji se održava ovog meseca.

Matis je treći visoki američki zvaničnik koji u razmaku od dve sedmice dolazi u Makedoniju da bi izrazio podršku SAD referendumu na kojem će gradjani 30. septembra odlučivati o promeni imena države u Severna Makedonija, što je osnovni uslov za evroatlantske integracije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.