Matić i Bratu o saradnji u turizmu i telekomunikacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 16:39

Matić i Bratu o saradnji u turizmu i telekomunikacijama

Digitalizacija i razvoj mreža nove generacije su od ključnog značaja za privredni i društveni razvoj, rečeno je na današnjem sastanku ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i šefa misije Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) u Srbiji, ambasadora Jana Bratua.

Ministarka je istakla da je digitalizacija prioritet Vlade Srbije i navela da je započet projekat izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima gde ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komercijalni interes operatora, objavilo je resorno ministarstvo.

Ona je napomenula da je postupak uvođenja 5G tehnologije odložen zbog pandemije, ali da je plan da se pripremne aktivnosti nastave, jer su ove tehnologije posebno važne za razvoj poljoprivredne i automobilske industrije i suzbijanje ekonomske neravnoteže između urbanih i ruralnih delova zemlje.

Ministarka je ukazala i da je u pripremi Akcioni plan Strategije razvoja digitalnih veština.

Ambasador Bratu je potvrdio da su širokopojasna infrastruktura i 5G tehnologija budućnosti i da misija OEBS-a intenzivno radi na ovim poljima, zajedno sa sprovođenjem projekata za razvoj digitalne pismenosti i digitalnih veština.

Kada je reč o turizmu, kao privrednoj grani najviše pogođenoj pandemijom, rekao je da je misija spremna da podrži inicijative za oporavak i razvoj tog sektora.

Ministarka je podsetila da je u godini pre pandemije turizam kod nas imao rekordnu godinu po broju noćenja i da ove godine očekuje solidniju turističku sezonu, posebno zbog uspešne vakcinacije protiv kovida-19.

Istakla je da se Srbija orjentiše ka održivom turizmu u narednom periodu i da će uskoro početi da radi Savet za razvoj i oporavak turizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.