Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Pitanje nestalih problem za obe strane

Uz Milorada Pupovca, u Vukovaru je bio i specijalni izaslanik za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom, Veran Matić, koji kaže da je u Vukovar otišao lično, ne kao predstavnik Srbije.

Izvor: N1

Za N1 navodi da je nedostatak jedinstvene liste nestalih najveća prepreka u rešavanju tog pitanja, koje je ujedno i problem za obe strane - kako za Hrvatsku tako i Srbiju.

"Postoji čitav niz problema u istragama, a mislim da je jedan od najvažnijih nedostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedinstvene liste nestalih, presonalizacije tog pojma nestali - da svako ime dobije sve informacije koje poseduju naše službe o načinu na koji je nestao - kako su izgledali poslednji trenuci, ko su bili svedoci. Mi moramo prikupiti podatke o svakoj ličnosti koja je nestala i iz srpskih arhiva i iz hrvatskih, zatim iz haške arhive koje ćemo, takođe, uskoro da počnemo da koristimo i za ovo", rekao je Matić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Matić u Vukovaru: Pitanje nestalih problem za obe strane

Izvor: Danas, 18.Nov.2018

Na obeležavanju pada Vukovara uz Milorada Pupovca je bio i specijalni izaslanik za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom, Veran Matić, koji kaže da je u Vukovar otišao lično, ne kao predstavnik Srbije. Članak Matić u Vukovaru: Pitanje nestalih problem za obe strane se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.