Matić: Nadam se da je ovo poslednja godišnjica bez konačne presude za ubistvo Ćuruvije

Izvor: Beta, 11.Apr.2023, 10:56

Matić: Nadam se da je ovo poslednja godišnjica bez konačne presude za ubistvo Ćuruvije

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je, na godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije, izrazio nadu da je ovo poslednja komemoracija dočekana bez pravosnažne presude za počinioce ubistva.On je za RTS kazao i da je to ubistvo najavljeno u Politici ekspres tekstom "Ćuruvija dočekao bombe", kao i da je tekst pročitan u programu javnog servisa."Porodica, ćerka Jelena i sin Rade, Branka (Prpa) zaslužuju izvinjenje između ostalog da se čuje iz ove kuće. Mogu ja to da uradim i da im se izvinim što im je to tada učinjeno", rekao je Matić.Pozvao je građane da se pridruže šetnji novinara pod sloganom "Istina je naša pobeda" u 18.00 od restorana Kolarac u Knez Mihajlovoj u znak sećanja na Ćuruviju.Poručio je i da se "danas se iz različitih medija puca na novinare, te da novinari postaju najveći neprijatelji novinarima"."Ne samo da se preti novinarima izvan profesije, već i u profesiji", kazao je Matić.Ćuruvija je ubijen u centru Beograda pre 24 godine na Uskrs, a i dalje se posle gotovo četvrt veka čeka pravosnažna presuda.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matić: Nadam se da je ovo poslednja godišnjica bez konačne presude za ubistvo Ćuruvije

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2023

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je, na godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije, izrazio nadu da je ovo poslednja komemoracija dočekana bez pravosnažne presude za počinioce ubistva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Matić: Nalogodavci ubistva Ćuruvije se znaju, to su Mirjana Marković i Slobodan Milošević

Izvor: Beta Video, 11.Apr.2023

BEOGRAD - Predsednik Komisije za istragu ubistava novinara Veran Matić rekao je da se nada kako je ovo poslednja godišnjica Ćuruvijine smrti koja se obeležava a da nema pravosnažne presude. Matić je rekao da se nalogodavci ubistva znaju, da su to Mirjana Marković i Slobodan Milošević, ali da...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.