Matić: Investiciona konferencija sa Slovenijom na leto ili jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 13:56

Matić: Investiciona konferencija sa Slovenijom na leto ili jesen

"Slovenija je jedan od ključnih investitora u Srbiji i u skladu s tim, dogovorili smo se da krenemo sa pripremama za investicionu konferenciju", rekla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić nakon razgovora s potpredsednikom Vlade i ministrom privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravkom Počivalšekom.

Kako je saopšteno, Matić je navela da će vreme održavanja konferencije zavisiti od razvoja epidemiološke situacije i dodala da se može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očekivati da se ona održi na leto, a najkasnije početkom jeseni.

"Verujemo da će konferencija dati dodatno ubrzanje porastu investicija i to kako slovenačkih u Srbiji tako i srpskih u Sloveniji" rekla je Matićeva i dodala da bi to moglo da se desi već od naredne godine.

Potpredsednik Vlade i ministar privrednog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravkom Počivalšek je istakao da u budućnosti valja očekivati da potencijali dve zemlje za saradnju budu veći na svim poljima.

"Sada moramo rešiti pitanje prelaska granice i omogućiti da građani i jedne i druge zemlje nesmetano putuju i prelaze granice obe države", rekao je slovenački ministar.

Naveo je da se razgovaralo i o iskustvima vakcinacije, gde se, kako je rekao, Slovenija može ugledati na Srbiju koja je u toj oblasti napravila veliki iskorak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Održavanje konferencije će zavisiti od razvoja epidemiološke situacije

Izvor: Beta Video, 23.Feb.2021

BEOGRAD - ``Slovenija je jedan od 10 ključnih investitora u Srbiji i verujemo da će one takodje rasti u narednom periodu, a u skladu sa tim smo se dogovorili i da krenemo sa pripremom za investicionu konferenciju``, navela je mistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.