Matić: Formirati zajednički front protiv govora mržnje

Izvor: Beta, 03.Nov.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Formirati zajednički front protiv govora mržnje

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je danas da bi trebalo formirati zajednički front protiv govora mržnje, pretnji i nasilja nad novinarima.On je za RTS rekao da bi trebalo formirati snažno telo za zaštitu novinara poput američkog Komiteta za zaštitu novinara, koje bi bilo sastavljeno ne samo od različitih udruženja, već i od istaknutih pojedinaca koji su dosledni borbi za bezbednost novinara.Matić je kazao da je plan o formiranju takvog tela predložio Radnoj grupi za bezbednost novinara i da očekuje da se o njemu raspravlja na narednim sastancima.On je podsetio da su se i u Evropi nedavno dogodila ubistva novinara koji se bave korupcijom, kao i da u Srbiji postoji puno redakcija koje se bave tom temom, zbog čega je predložio da se proveri bezbednost novinara i sprečio neki ozbiljan slučaj."Niko ne sme da trpi linč i zaista je potrebno zaštititi bezbednost svakog gradjanina, ne samo novinara. Ovde govoriom pre svega o bezbednosti novinara koji se bave temama globalnog karaktera i treba unapred zaštititi i napraviti unapred mere zaštite", rekao je Matić.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Matić: Srbiji potrebno snažno telo za zaštitu novinara

Izvor: N1 televizija, 03.Nov.2018

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je da bi trebalo formirati zajednički front protiv govora mržnje, pretnji i nasilja nad novinarima...On je za RTS rekao da bi trebalo formirati snažno telo za zaštitu novinara poput američkog Komiteta za zaštitu novinara,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.