Matematika sa „buvljaka“

Izvor: BKTV News, 22.Maj.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematika sa „buvljaka“

Umesto o promenama za koje se narod izjasnio u dvostrukoj pobedi jedne političke opcije, mediji danas čine dve stvari koje niti žele, niti pokušavaju makar da prikriju. Neuobičajeno, ali samo nama svojstveno. U studijama i na stranicama štampanih medijima samo su imena onih koji su omanuli u prognozi pobednika, koji su zdušno podržavali poraženu politiku i sada zamajavaju narod nekakvom matematikom sa „buvljak“.
Svi zaboravljaju da niko od lidera nije vlasnik glasova svojih članova. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Oni će relativno disciplinovano glasati kada je reć o stranci, ali ne i kada se glasa za predsednika države. I to su učinili. Na slučajnim primerima, recimo, uočljivo je da su u mnogim mestima gde je u prvom krugu  SPS bio u vrhu, sada u drugom krugu - Tomislav Nikolić ispred Tadića.
To ne mora da znači da su baš ti glasovi odlučili pobednika, ali nije slučajno ni da je prostrujala vest da je DS več juče raspravljao o smeni ili reorganizaciji svojih  beogradskih opštinskih odbora, jer je nezadovoljan onim što su oni „ubrali“ od  preko milion ipo birača.
Djilas je u glavnom gradu ubedljivo dobio u prvom krugu, ali u drugom krugu Tadić nije zadovoljan brojem svojih glasova. Nije li to neki nagoveštaj da i u Srbiji zaživi pravilo da poraz stranke nije poraz naroda i ljudu u njoj već lidera, kako se to, recimo, tumači u Engleskoj! I da budem jasniji – niko ne može da menja narod, ali može mnogo što šta drugo.
Srbija danas mora, ma koliko se to mnogim medijima zasad ne svidja, da se suoči sa činjenicom da je Tomislav Nikolić  ne samo pobedio na predsedničkim, več i na parlamentranim izborima. Jer, Tomislav Nikolić je dobio i parlamentarne izbore sa najvećim brojem poslanika – 73, kao vodja koalicije u kojoj su bili Srpska napredna stranka, Pokret SNAGA SRBIJE –BK, Nova Srbija, Pokret socijalista, Udruženje izbeglica u Srbiju, Narodna seljačka stranka, Romska partija, Demokratska partija Makedonaca, Pokret privredni preporod  i Asocijacija malih i srednjih prduzeća i preduzetnika Srbije  preporod.
Dakle, nacionalno raznovrsno, socijalno do samog istinski ugrožene egzistencije i poslovno do onog rešenja koje najbrže rešava problem zapsolenosti!
Iza njega je ostala Koalicija „Izbor za bolji život“ Borisa Tadića u kojoj su – Demokratska stranka, Socijal-demokratska partija Srbije, Liga socijal demokrata Vojvodine, Demohrišćanska stranka, Zeleni Srbije, Demokratski savez Hrvata i Izvorni srpski pokret Srbije sa 67 poslanika.
Čak i ako se uzmu samo dve najjače stranke – Nikolićeva sa 55 poslanika, bez ostalih koalicionih partnera i Tadićeva sa 49 poslanika, opet bez koalicionih partnera – opet je reč o dvostrukoj pobedi Nikolića! U njegovoj koaliciji su SDPS koji istorijski nije mnogo vezan za DS, Liga koja je uvek na ivici „autonomaštva“ Vojvodine, DHSS i Izvorni srpski pokret obnove sa nejasnim brojem članova osim rukovodstva, kao i Zeleni Srbije i Demokratski savez Hrvatske.
Srbija je, dakle, jasno glasala za – PROMENE. Sa istim ljudima, sa istim liderima i istim strankama, bez drugačijih kombinacija ili najzad istinskog „nacionalnog dogovora“ o budućnosti Srbije, neće se dogoditi PROMENE. Izigraće se volja naroda. Makar za trenutak, dok narod ne shvati da se oko „koalicije vlasti u Nemanjinoj ulici“ trguje kao na „buvljaku“!
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.