Matematički kamp u OŠ Nikolaj Velimirović

Izvor: RTS, 03.Jan.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematički kamp u OŠ ''Nikolaj Velimirović''

Dok se mnogi đaci odmaraju, učionice OŠ "Nikolaj Velimirović" u Šapcu pune su dece. Tradicionalni trodnevni kamp okupio je više od 120 učenika koji vole matematiku.
Na prvom Matematičkom kampu pre 15 godina, bilo je samo 17 polaznika. Zbog dobrih rezultata, interesovanje učenika je svake zime sve veće.

Uglavnom se slažu da im je zabavno. 
"Došao sam ovde da bih naučio nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novo i da bi mi bilo zabavno".
"Došao sam ovde čisto iz zabave jer volim matematiku".
"Da bih se pripremio za takmičenje i iz moje ljubavi prema matematici".
"Baš sam srećna kada uradim neki težak zadatak, koji sam mislila da ne znam, uradim ga i budem srećna".
Učenici od 3. do 8. razreda svakoga dana na tradicionalnom kampu imaće po 4 časa matematike. Škola je besplatna, a rad svih predavača volonterski.
"Cilj zimske matematičke škole je da se ponovi gradivo iz prvog polugodišta, i da se učenici bolje pripreme za matematička takmičenja", kaže Vladimir Mihailović, nastavnik matematike. 
Tokom Zimske matematičke škole, atmosfera u učionicama je opuštenija.
"Nemamo klasičan čas, već razgovor sa decom - kako bi rešili zadatak, na koji način, da li ima jedan zadatak više rešenja", objašnjava učitelj Milorad Milovanović.
Prošle godine učenici OŠ "Nikolaj Velimirović" osvojili su 16 Republičkih nagrada iz matematike. Prvi polaznici kampa, danas su predavači ili studenti na nekoliko prestižnih svetskih Univerziteta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.