Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matarela odbio Savonu kao kandidata za ministra ekonomije

MILANO - Italijanski predsjednik Serđo Matarela odbacio je mogućnost da u novom sastavu Vlade Paolo Savona predvodi Ministarstvo za ekonomiju, izjavio je danas izvor iz predsjedništva.

Isti izvor istakao je da se Matarela sastao sa mandatarom nove vlade Đuzepeom Konteom radi razgovora o listi kandidata za ministarske funkcije.

Matarela se i krajem sedmice protivio Konteovom izboru za ministra ekonomije Paola Savone.

Stranka krajnje desnice Liga i pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Pet zvijezda insistiraju na izboru Savona i od Matarele su zatražili da ga prihvati ili da postoji rizik od raspisivanja novih parlamentarnih izbora.

Savona je istaknuti kritičar evrozone i EU.

Odlazeći ministar ekonomije Pjer Karlo Padoan istakao je da Savona nije problem veće ekonomski plan koalicije za koji smatra da je "neodrživ".

Ukoliko Matarela nastavi da odbija da odobri listu sa Savonom postoji rizik da se raspadne i dogovor o formiranju koalicije između dvije stranke koje su osvojile najviše poslaničkih mjesta u martu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.