Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matan: Možemo na veliko takmičenje

Selektor futsal reprezentacije BiH Boro Matan uvjeren je u skori plasman njegovog tima na veliko takmičenje.

Iako su "hakleri" nekoliko puta bili na korak od cilja, Evropsko i Svjetsko prvenstvo još uvijek je su nedosanjani san. U sklopu pripreme za naredne kvalifikacije u aprilu, jedno od okupljanja imaće krajem ovog mjeseca. Od 28. do 31. januara u Poljskoj će nastupiti na prijateljskom turniru, gdje će uz domaću selekciju za protivnike imati još Finsku i Sloveniju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Ova reprezentacija je sastavljena od igrača koji mogu još dugo igrati zajedno i sigurno imaju potencijala da se nađu na velikom takmičenju. Naša je želja da to već bude predstojeće Evropsko prvenstvo, ali svakako ova generacija ima perspektivu i može napraviti mnogo dobrih stvati i u budućnosti“, smatra Matan i dodaje:

"U Poljskoj nas očekuje kvalitetna provjera, tri dobre i zanimljive utakmice i dobro će nam poslužiti u sklopu priprema za kvalifikacije. Iako su igrači na pauzi očekujem da kroz pet - šest treninga budemo spremni“.

Matan je u prethonom periodu u reprezentaciju uveo i nekoliko mladih igrača sa željom da sa proširi kostur reprezentacije. Tvrdi i da pomno prati dešavanja u selekcijama Azerbejdžana i Mađarske, protivnika u kvalifikacijama za EP.

"Azerbejdžan je domaćin kvalifikacijske Grupe 2 i selekcija koja je na žrijebanju bila u prvoj jakosnoj skupini i favoriti su. Što se tiče Mađara mogli smo dobiti i težeg i lakšeg rivala. Oni se često okupljaju, analiziramo njihove mečeve. Realno je da susret sa Mađarima bude odlučujući za drugo mjesto u grupi i baraž", kaže Matan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.