Masovno granatiranje: Ispaljeno 270 raketa

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 20:53

Masovno granatiranje: Ispaljeno 270 raketa

Jedna od najžešćih borbi u poslednjih devet meseci vode se u Pojasu Gaze.

Pet ljudi je poginulo, a 40 povređeno, rekli su lokalni lekari, nakon što su Palestinci ispalili 270 raketa na Izrael.

Ovaj napad dolazi nakon što je 15 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima na Gazu.

Militantne grupe u Gazi, koje kontroliše Hamas, upozorile su u zajedničkom saopštenju nakon eskalacije sukoba da će „Izrael, ako pojača agresiju, dočekati crne dane“. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je gradonačelnicima da je "spreman za mogućnost proširene kampanje i oštrih udara na Gazu".

Palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je jedan čovek ubijen u prvom napadu na Kan Junisa.

Još jedan čovek je ubijen u severnoj oblasti Bejt Hanuna, dve osobe su ubijene u Rafi, a peta osoba je ubijena u gradu Gaze, dodaje se.

Nedugo zatim, militanti su počeli da ispaljuju rakete iz Gaze, a raketne sirene su se oglasile u zajednicama na jugu Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.