Izvor: B92, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna grobnica u Budaku

Budak -- Ekspertski tim Komisije za traženje nestalih BiH nastavio je otkopavanje masovne grobnice u mestu Budak kod Srebrenice.

Pronađeni su prvi posmrtni ostaci, a pretpostavlja se da se u njoj nalaze tela ubijenih Srebreničana iz jula 1995. godine. Stručni timovi su pre nedelju dana završili iskopavanje masovne grobnice Zeleni Jadar, kod Srebrenice, gde je iskopano 48 tela i posmrtnih ostataka ubijenih Muslimana 1995.

Više od 500 žrtava, čija su tela iskopana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i identifikovana putem DNK, biće sahranjena 11. jula, na godišnjicu masakra, u Memorijalnom centru Potočari. Do sada je sahranjeno oko 2.500 žrtava.

Glavnooptuženi za genocid u Srebrenici, general Ratko Mladić, i dalje je u bekstvu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.