Mask našao rešenje za Kinu i Tajvan? Svet je jasno video

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 08:19

Mask našao rešenje za Kinu i Tajvan? "Svet je jasno video"

Američki biznismen Ilon Mask sugerisao je da bi tenzije između Kine i Tajvana mogle biti rešene tako što bi se Pekingu dodelila izvesna kontrola nad Tajvanom.

"Moj predlog bi bio da se smisli posebna administrativna zona za Tajvan... Što verovatno ne bi učinilo sve srećnim", rekao je Mask, u intervjuu za Fajnenšel tajms objavljenom juče.

Mask je to rekao odgovarajući na pitanja o Kini, gde njegova kompanija Tesla motors, koja proizvodi električne automobile, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravlja velikom fabrikom.

"I moguće je (formirati administraciju), i mislim da je verovatno... Da bi mogli da imaju blaži aranžman od Hongkonga", rekao je Mask.

Kina vidi Tajvan kao jednu od svojih provincija i Peking već dugo obećava da će ostrvo vratiti pod kontrolu Kine, ne isključujući upotrebu sile ukoliko bude potrebno.

Tajvanska vlada oštro se protivi tvrdnjama Kine i poručuje da samo 23 miliona stanovnika tog ostrva može odlučivati o svojoj budućnosti, navodi Rojters.

Zvaničnik Tajvana je rekao danas da bi američki biznismen Ilon Mask trebalo da angažuje "ozbiljnog" političkog savetnika, komentarišući predlog za rešavanje sukoba između Kine i Tajvana, koji je multimilijarder izneo u intervjuu za Finenšel tajms.

"Svet je jasno video šta se dogodilo Hongkongu", rekao je zvaničnik Tajvana pod uslovom anonimnosti pošto nije imao ovlašćenje da razgovara sa medijima, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajvan: Mask bi trebalo da angažuje ozbiljnog savetnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2022

Zvaničnik Tajvana je rekao danas da bi američki biznismen Ilon Mask trebalo da angažuje „ozbiljnog“ političkog savetnika, komentarišući predlog za rešavanje sukoba između Kine i Tajvana, koji je multimilijarder izneo u intervjuu za Finenšel tajms...„Svet je jasno video šta se dogodilo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ilon Mask, nakon plana za Ukrajinu, ima predlog i za pitanje Tajvana

Izvor: RTS, 08.Okt.2022

Američki milijarder Ilon Mask predložio je da se osmisli posebna administrativna zona za Tajvan i ocenio da bi aranžman mogao da bude blaži nego u slučaju Hongkonga. . Ilon Mask, nekoliko dana nakon što je izneo predlog dogovor za okončanje rata između Rusije i Ukrajine,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.