Mašinovođa pričao telefonom u trenutku nesreće

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinovođa pričao telefonom u trenutku nesreće

Mašinovođa španskog voza, koji je prošle nedelje pri velikoj brzini iskočio iz šina, prilikom čega je poginulo 79 ljudi, pričao je telefonom u trenutku udesa.

Istražitelji su posle otvaranja "crne kutije" dodali da se voz u trenutku nesreće kretao brzinom od 192 kilometara na čas.

Oni su pred Sudom pravde Galicije naveli da je mašinovođa Fransisko Hose Garson Amo (52) u trenutku udesa razgovarao sa zaposlenima u državnoj

železničkoj kompaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Renfe.

Garson je osumnjičen za ubistvo iz nehata, ali još nije formalno optužen. On je u nedelju oslobođen iz pritvora u Santijagu de Komposteli, ali je ostao pod sudskim nadzorom.

Voz, koji se iz Madrida kretao ka gradu El Ferolu, izleteo je iz šina kod Santijaga de Kompostele, u pokrajini Galiciji. U nesreći je poginulo 79 osoba, a 140 povređeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.