Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masaža lica kašikama: Rezultati podmlađivanje za samo 12 dana

Za svaku ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica.To je povezano s činjenicom da elastičnost kože u toj dobi počinje da slabi, a potkožno tkivo postaje izražajnije.

Ako želite što duže sačuvati mladost i ljepotu pomoći će vam ova masaža kašikama, koja je preporučena od strane njemačkog kozmetologa Rene Koch.

Zašto je ovaj tretman toliko dobar? Vrlo jednostavno, u kućnim uslovima mogu se postići nevjerovatni rezultati: iz tkiva izbaciti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << višak tekućine, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konture lica će povratiti izražajnost.

Bez troškova. Za 10-12 dana možete postići nevjerovatne rezultate, pod uvjetom da svakodnevno provodite ovu masažu.

Tehnika masaže je vrlo jednostavna. Treba uzeti 2 kašike, čašu hladne vode s kockama leda i manju zdjelu sa zagrijanim uljem po želji (maslinovo, bademovo,…) ili omiljenom kremom ili serumom. Nakon toga provedite postupak na ovaj način.

Uklonite šminku s lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu s vodom i ledom.

Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople kašike mijenjajte za hladne.

Isti postupak učiniti i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

Nakon toga, kašike treba ostaviti na kratko vrijeme u zagrijanom ulju ili ih namazati vašom kremom ili serumom i možete započeti masažu lica.

Blagim pritiskom pomičite kašike po masažnim linijama lica.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vrijeme povećavajte svakodnevno. Počnite s 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minutu. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ovu masažu je najbolje primjenjivati u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida.

(NN, life.hr)

(NN,life,hr

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.