Masakri u Gazi prikrivaju neuspeh izraelske vojske

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 18:25

"Masakri u Gazi prikrivaju neuspeh izraelske vojske"

Zločini počinjeni od Gaze do Irana, i atentati na vođe "pokreta otpora" u Libanu i Iraku, pokušaji da se nadoknadi nesposobnost i neuspeh izraelske vojske.

Ovo je izjavio zamenik predsednika Izvršnog veća libanskog militantnog pokreta Hezbolah šeik Ali Damuš.

"Neprijatelj neće uspeti da nadoknadi svoju nesposobnost niti da slomi volju i nepokolebljivi otpor našeg naroda. Ako Izrael, masakrima i ubistvima lidera, želi da potkopa pokret otpora, onda je rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojem svedoči čitav svet da se prisustvo snaga otpora na terenu povećava, kao i njihova popularnost u Gazi, Zapadnoj obaloj i celoj Palestini", poručio je Damuš, prenosi libanska televizija El Manar.

Prema njegovim rečima, atentati neće obezbediti Izraelu sliku pobede, niti će promeniti utiske izraelskog javnog mnjenja o neuspehu koji je, kako je ocenio, zadesio njihovu vojsku u Gazi, uključujući zabrinutost usled cene rata i pogoršanja ekonomske situacije u Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.