Masakr u Americi; Ubijeno 18, ranjeno 13; Stiglo upozorenje: Ne izlazite FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 07:05

Masakr u Americi; Ubijeno 18, ranjeno 13; Stiglo upozorenje: Ne izlazite FOTO/VIDEO

Guverner države Mejn saopštio je da je 18 osoba poginulo u pucnjavi, dok je još 13 povređeno.

Pucnjava se dogodila na dve lokacije u sredu uveče, prenose američki mediji.

Na konferenciji za novinare u sredu uveče, komesar za javnu bezbednost Mejna saopštio je da policija ne može da potvrdi tačan broj žrtava, jer je situacija i dalje "u toku".

Policija Lustona identifikovala je Roberta R. Karda iz Baudoina u državi Mejn kao glavnog osumnjičenog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a njegove fotografije na kojima se priprema da puca, objavljene su na društvenim mrežama.

Potraga za njim je i dalje u toku, a lokalne vlasti odmah su u pomoć pozvale i FBI.

Prema navodima policije, Kard je instruktor gađanja. Vlasti su saopštile da je reč o osobi za koju se sumanja da je "naoružana i opasna", zbog čega je lokalnom stanovništvu rešeno da ne izlaze iz svojih domova, ako ne moraju.

Policijska uprava Luistona objavila je pre toga tri fotografije osumnjičenog na kojima je oružje koje izgleda kao poluautomatska puška, uz fotografiju belog terenca i zatražila pomoć od građana u identifikaciji osumnjičenog.

Kancelarija šerifa je, takođe, objavila slike osumnjičenog, čoveka sa bradom u košulji dugih rukava i farmerkama koji drži pušku u položaju za gađanje.

Kard je navodno nedavno imao psihičke probleme zbog kojih je bio smešten u bolnicu tokom ovog leta, navodi američka televizija.

Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dve lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani. Pritom, ta dva objekta su međusobno udaljena oko 6,5 kilometara.

U 20 časova, policija Mejna objavila je na Fejsbuku da je u toku pucnjava u Luistonu, gradu od 36.000 stanovnika, oko 90 kilometara severno od Portlanda, najvećeg grada u toj američkoj državi.

Iz lokalne bolnice saopštili su da je u toku intervencija zbog "većeg broja žrtava u masovnom napadu" i da ne mogu da daju informacije o broju nastradalih.

Guvernerka Mejna Dženet Mils saopštila je na platformi X da je obaveštena o incidentu i pozvala stanovnike da prate uputstva policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.