Masakr na frontu; Rus ubio komandanta i vojnika, a onda je proradio mitraljez

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 17:02

Masakr na frontu; Rus ubio komandanta i vojnika, a onda je proradio mitraljez

Tri ruska vojna lica su poginula nakon što je jedan vojnik otvorio vatru nakon svađe sa njegovim komandantom, prenela je agencija na ruskom jeziku.

Ruski istražni komitet, koji istražuje teška krivična dela, ispituje šta se dogodilo tokom noći 2. septembra u selu Raiskoje, u okupiranom okrugu Hersonske oblasti, javila je Astra.

Vojnik po imenu A. A. Misjurajev je počeo da puca tokom svađe sa svojim komandantom A. V. Kugaiem, prenosi Astra.

Komandir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i još jedan vojnik, po imenu A. A. Hrebtov, su poginuli kada je na njih pucao Misjurajev.

On je nakon toga pokušao da automobilom pobegne sa tog mesta, ali su drugi vojnici pucali na njega iz mitraljeza i on je preminuo na licu mesta, navodi Astra, koja prenosi da krivični postupak još nije pokrenut.

I ukrajinski mediji su izvestili o ovom incidentu, uz napomenu da je to bio poslednji slučaj u kome su ruske trupe ubijene u međusobnoj pucnjavi.

Ukrajinski Kanal 24 prenosi da je pijani Rus pokrenuo pucnjavu u selu Dnjeprijani, takođe u okupiranoj oblasti Herson, koja je dovela do smrti pet ruskih vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.