Mas: Nismo rekli Srbiji Ne, ali...

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2011, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Nismo rekli Srbiji "Ne", ali...

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas rekao je danas da Berlin prilikom odlučivanja o kandidaturi Srbije na Evropskom savetu devetog decembra nije rekao "Ne" Beogradu.

Ambasador Nemačke je danas Vladi Srbije predao rešenje o nekomercijalnom kreditu od 100 miliona evra.

"Rekli smo da postoji još nekoliko stvari koje treba da se urade dok ne bude moglo da se kaže jasno da", kazao je Mas novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Prema njegovim rečima, to je nekoliko stvari povezanih sa Kosovom i to su detalji koje treba uraditi da bi u martu Srbiji bio odobren status kandidata za prijem u EU.

Mas je kazao da pred Beograd nisu postavljeni novi uslovi i da se o zahtevima Beogradu govorilo još od posete nemačke kancelarke Angele Merkel u avgustu.

Ambasador je kazao da Nemačka neće postavljati nove uslove Beogradu, već da Srbija mora da uradi ono što se od nje traži u zaključcima sa samita EU 9. decembra.

Na insistiranje novinara da odgovori da li se od Beograda očekuje ukidanje institucija na severu Kosova, Mas je kazao da se u zaključcima Evropskog saveta ništa ne navodi o tim institucijama.

Ambasador je dodao da stav prošlonedeljnog samita EU nije "Ne" Srbiji, već odlaganje odluke. Kao dokaz da Nemačka želi da pomogne Srbiji naveo je to što je izdvojila novac koji je danas predat Vladi.

"Najbitnije je da mi želimo da pružimo Srbiju svu moguću podršku na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Mas.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.