Marsej: Simpatizer ID nožem ranio Jevrejina

Izvor: B92, 18.Nov.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marsej: Simpatizer ID nožem ranio Jevrejina

Jedan francuski državljanin jevrejske veroispovesti uboden je nožem u Marseju, a očevici tvrde da je to učinio simpatizer Islamske države.

Skaj njuz je preneo da život žrtve, koja je prosvetni radnik, nije ugrožen, dok Dejli mejl piše da su napad izvršile tri osobe, od kojih je jedna nosila majicu sa aplikacijom logoa Islamske države.

Jedan od napadača je okupljenima pretio pokazivanjem fotografije Mohameda Mere, islamiste koji je ubio sedam osoba u napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jugu Francuske 2012. godine.

Ovaj napad se dogodio svega nekoliko dana posle niza terorističkih napada koji su se dogodili u Parizu, a u kojima je stradalo 129 osoba.

Odgovornost za to preuzela je Islamska država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.