Marović: Nisam podneo ostavku

Izvor: RTS, 18.Jul.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović: Nisam podneo ostavku

Drugi čovek DPS-a Svetozar Marović demantovao je pisanje podgoričkih "Vijesti" da je podneo ostavku na funkciju potpredsednika stranke.

Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović demantovao je da je podneo ostavku na funkciju u stranci.

"Ne, nije tačno", kratko je Marović odgovorio agenciji Tanjug na pitanje da li je tačno da je partijskom vrhu uputio pismo u kojem podnosi ostavku zbog toga što Agencija za nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednost, kako su objavile podgoričke Vijesti, prati njegovog sina i njemu bliske ljude.

Crnogorske Vijesti navele su da je Marovićeva supruga Đina u Podgorici razgovarala sa premijerom i potpredsednikom DPS-a Igorom Lukšićem, tražeći da zaustavi sve aktivnosti usmerene prema njenoj porodici.

Pošto je Lukšić, navodno, odgovorio da ne može ništa da učini, Marović je napisao oštro pismo kolegama iz rukovodstva DPS-a.

Marović je u pismu saopštio da ga funkcija onemogućava da se politički bori protiv političkog progona njega i njegove porodice.

Crnogorska štampa već mesecima špekuliše da Marović i šef DPS-a Milo Đukanović nisu u dobrim odnosima, posebno od kako je decembra prošle godine crnogorsko Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal privelo Marovićevog brata, potpredsednika opštine Budva Dragana Marovića, pod sumnjom za zloupotrebu položaja.

Marović je tada izdao saopštenje u kojem je naveo da je zapravo on politička meta tog slučaja.

Marović (56) je političku karijeru započeo u Savezu komunista, a na visokim partijskim funkcijama u DPS-u je skoro dve decenije.

Na političkoj pozornici pojavio se nakon "antibirokratske revolucije" u Crnoj Gori, 1988. i 1989. godine, a potom je izabran je u republičko rukovodstvo Saveza komunista Crne Gore.

Bio je predsednik crnogorske omladine, član Predsedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Crne Gore i član Predsedništva Crne Gore.

Od 1992. do marta 1994. bio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS-CG), a od marta 1994. je potpredsednik te partije.

Rođeni Kotoranin, diplomirani pravnik, Marović je prethodno radio kao pravnik u Skupštini opštine Budva, zatim kao direktor Uprave prihoda SO Budva, a bio je i predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Budva.

Za predsednika Skupštine Crne Gore prvi put je biran tri mandata zaredom 1994, 1996, i 1998. godine. Bio poslanik je u Veću građana Savezne skupštine tadašnje SRJ.

Od 2003. do 2006. godine bio je predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Na spornom ugovoru o kupovini vojne opreme od firme Mile Dragić, u vrednosti od 296 miliona evra nalazio se i njegov potpis.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.