Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marović: DPS i stranke manjina formiraće vladu

PODGORICA -

Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović izjavio je večeras da će dosadašnja vladajuća koalicija, uz podršku stranaka manjinskih naroda, formirati i novu Vladu Crne Gore.

Koalicija Evropska Crna Gora, koju predvodi DPS, osvojila je 39 poslaničnih mandata, a za formiranje vlade potrebno je 41, zbog čega će podršku tražiti kod Bošnjačke stranke koja ima tri mandata, Hrvatske građanske inicijative sa jednim, kao i kod albanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << partija koje imaju takođe po jedan mandat.

Marović je kazao da je nesporno da će koalicija, predvođena DPS-om, postići dogovor sa partijama manjinskih naroda o formiranju nove crnogorske vlade.

"Naša želja je da u novoj skupštinskoj većini budu sve stranke manjinskih naroda, jer bi tako potvrdili da je Crna Gora multietnička i multinacionalna držav"a, rekao je on.

Marović, u intervjuu Televiziji Atlas, nije želeo da licitira sa imenima budućeg premijera, niti ko će biti predsednički kandidat DPS-a. Svakako da će razmišljanje o tome ko će biti budući premijer biti u kontekstu toga ko će biti naš kandidat za predsednika Crne Gore, kazao je on.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani na proleće naredne godine.

Marović veruje da će DPS ispuniti predizborno obećanje i da će doći do smene onih koji u mandate prethodne izvršne vlasti nisu bili dobar servis građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marović: Vladu će formirati DPS i manjine

Izvor: Akter, 19.Okt.2012

Potpredsednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović izjavio je da će dosadašnja vladajuća koalicija, uz podršku stranaka manjinskih naroda, formirati novu Vladu Crne Gore

Nastavak na Akter...

Marović: Formiraćemo vladu sa strankama manjina

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2012

PODGORICA - Koalicija Evropska Crna Gora formiraće Vladu sa partijama manjina, rekao je potpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.