Markovićeva nije dobila razrešenje

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markovićeva nije dobila razrešenje

Beograd -- Članovi Odbora Agencija za borbu protiv korupcije nisu uspeli da Zorani Marković uruče dokument o razrešenju jer ona, zbog bolesti, nije bila na poslu.

Članovi odbora su na današnjoj konferenciji za novinare rekli i da to neće zaustaviti hitno raspisivanje konkursa za novog direktora. Konkurs za direktora Agencije za borbu protiv korupcije biće raspisan u roku od tri dana, a do izbora novog direktora funkciju vršioca dužnosti direktora obavljaće Tatjana Babić. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Predstavnici Odbora Agencije za borbu protiv korupcije istakli su na današnjoj konferenciji za novinare da su postojali "ozbiljni razlozi" za razrešenje dosadašnje direktorke Zorane Marković.

Potpredsednik Odbora agencije Zlatko Minić rekao je da bi, prema iskustvu s prvog konkursa za izbor direktora, novi čelnik agencije mogao da bude izabran za dva meseca.

Predsednik Odbora Zoran Stojiljković naveo je da su se članovi Odbora "konceptualno" razišli s razrešenom direktorkom Zoranom Marković..

"Članovi Odbora smatraju da je borba za smanjenje korupcije misija. Ona (Zorana Marković) je to, čini mi se, shvatila kao jedan atraktivan posao, medijski ispraćen, na kome možete da se ne zamerite mnogo. E, pa to ne može tako", rekao je Stojiljković.

Stojiljković je napomenuo i da je kancelarija direktora Agencije trenutno zaključana jer postoji samo jedan ključ, a kako je rečeno na konferenciji, postoji procedura na koji način će kancelarija biti otvorena.

Stojiljković je odbacio navode da se protiv Markovićeve vodi "montiran proces staljinističkog tipa" i da postoje ozbiljni razlozi za njeno razrešenje koji su u skladu sa Zakonom o Agenciji i Poslovnikom Odbora.

On je ocenio da je Marković svojim ponašanjem narušila ugled Agencije, a da se kršenje Zakona i nesavestan rad najbolje vide kroz rejting Agencije i reakcije gradjana na nju.

Prema njegovim rečima, Marković je bez znanja Odbora u ime Agencije potpisala i podnela zahtev vladi da se Agenciji dodele stanovi radi rešavanja stambenih potreba. On je naveo i da je Odbor pokrenuo inicijativu da se izmeni deo uredbe o rešavanju stambenih problema koji omogućava funkcionerima da nakon obavljanja funkcije otkupe stan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitno do novog direktora posle razrešenja Zorane Marković

Izvor: Kurir, 13.Nov.2012

Razrešenoj direktorki Agencije za borbu protiv korupcije nije danas uručen dokument o razrešenju jer se zbog bolesti nije pojavila na poslu..BEOGRAD - Članovi Odbora Agencija za borbu protiv korupcije rekli su da razrešenoj direktorki Agencije Zorani Marković nisu danas uspeli da uruče dokument...

Nastavak na Kurir...

Stojiljković: Markovićeva je rekla da želi stan za sebe

Izvor: Blic, 13.Nov.2012

Beograd - Konkurs za direktora Agencije za borbu protiv korupcije biće raspisan u roku od tri dana, a do izbora novog direktora funkciju vršioca dužnosti direktora obavljaće Tatjana Babić. ..Predstavnici Odbora Agencije za borbu protiv korupcije istakli su na današnjoj konferenciji za novinare...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.